Forumindex Logga in Bli medlem Vanliga frågor Medlemslista Sök


Forumindex » Astronomiträffar » Träff under stjärnorna - Mariestad
Skapa nytt ämne  Svara på ämnet Föregående ämne :: Nästa ämne 
Träff under stjärnorna - Mariestad
InläggPostat: 2010-08-16 13:43:28 Svara med citat
Skafar
Site Admin
Registreringsdatum: 26 november 2007
Inlägg: 157
Ort: Ekeby
Även i år har Mariestads Astronomiska Klubb nöjet att inbjuda astronomiintresserade till vår årliga Träff Under Stjärnorna., vilken kommer ligga den 3 till den 4 september 2010.

Fredagskvällen kommer i huvudsak att, om vädret tillåter ägnas åt observationer. Det kommer att ges möjlighet att observera i något eller några av klubbens teleskop, samt att vi kommer att ha en för ändamålet iordninggjord uppställningsplats för medhavda dito. Ett tält som ger möjlighet att ställa upp instrumenten under tak kommer att anordnas, om behov för detta behövs. I övrigt så kommer Astrosweden att vara representerat med sitt digra varuutbud, samt att möjlighet ges för besökare att försälja egna medhavda astronomiska prylar.

Lördagen ägnas i huvudsak åt mingel, kommers, samt föredragsverksamheten, vilken i huvudsak kommer att ske under eftermiddagen. Till huvudföredragshållare har vi nöjet att presentera civilingenjör Bengt Rosengren från Lund vars föredrag tituleras: Astronomiska instrument före och efter Tycho Brahe. Bengt har även med sig historiska instrument som även kan prövas under stjärnorna.

Den oförtröttlige stjärnbildspresentatören Anders Wettergren från Norrköpings Astronomiska Klubb har också lovat att berätta om en av våra stjärnbilder. Vilken det blir står skrivet i stjärnorna, så detta kommer att bli en överraskning för deltagarna.

I sedvanlig ordning så kommer det att bli en supé på lördagskvällen, vartefter om vädret tillåter observationer kommer att fortgå, så länge vädret och orken tillåter.

Under fredagen och lördagen ges det också möjlighet att komma med egna bidrag av längre eller kortare natur. För att detta ska kunna planeras ber vi er att helst föranmäla detta eller så fort som möjligt meddela oss vid ankomst till Mariestad. Föranmälan och andra frågor kan tillställas ordföranden Sören Persson tel 0501-10178, mobil 0706849898, e-post s.persson@mac.com

Det går även bra att konsultera vår webbsida www.makastro.se för ändringar och detaljer som har uppkommit i sista stund.

Anmälan till träffen, kostnad 100 kronor göres med fördel på klubbens bankgiro, nummer 5669-1918.

Anmälan till supén, vilken kostar 150 kronor kan också göras i samband med anmälning till träffen, via vårt bankgiro 5669-1918. Till supén är det obligatorisk anmälan, på grund av att vi har begränsat antal platser till förfogande för detta.

För de som önskar överliggning, så finns det ett flertal hotell, vandrarhem och campingar i Mariestad med omnejd. Det finns även möjlighet att ta med eget tält eller husvagn/husbil som det ges möjlighet att ställa upp i närheten av observatoriet för den som önskar.

Välkomna önskar vi på Mariestads Astronomiska Klubb!

Ps Som vanligt kan ni även träffa oss på AstroSweden på denna träff. Ds

_________________
Moderator Astrosweden forum

http://astrosweden.se
Användarens profil Alla inlägg som Skafar gjort Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida MSN Messenger
 Träff under stjärnorna - Mariestad 
 Forumindex » Astronomiträffar
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)  
Sida 1 av 1  

  
  
 Skapa nytt ämne  Svara på ämnet  

Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Powered by phpBB © 2001-2004 phpBB Group Designed for Trushkin.net | Themes Database
Sidan tog 0.28 sekunder att ladda.